През последните месеци Русия се e опитала да получи разузнавателна информация,

...
През последните месеци Русия се e опитала да получи разузнавателна информация,
Коментари Харесай

Холандското разузнаване: Русия шпионира нидерландската инфраструктурата в Северно море

През последните месеци Русия се e опитала да получи разследваща информация, с цел да саботира сериозна инфраструктура в холандската част на Северно море . Това заяви Ройтерс, цитирайки холандската военна разследваща организация MIVD.

Руски транспортен съд е бил открит в офшорна вятърна централа в Северно море, до момента в който се е опитвал да начертае енергийна инфраструктура, съобщи ръководителят на MIVD военачалник Ян Суиленс. Той добави, че плавателният съд е бил ескортиран от Северно море от кораби на холандската морска пехота и бреговата защита, преди да успее да извърши бойкот.

По думите на Ян Суилнес през последните месеци съветски артисти са се пробвали да разкрият по какъв начин работи енергийната система в Северно море . Русия картографира по какъв начин действат нашите вятърни паркове в Северно море. Те са доста заинтригувани от това по какъв начин биха могли да саботират енергийната инфраструктура, разясни той.

Нидерландските разследващи организации MIVD и AIVD в взаимен отчет обявиха, че сериозна офшорна инфраструктура като интернет кабели, газопроводи и ферми за вятърни мелници са станали цел на съветски саботажни действия. Русия скрито чертае тази инфраструктура и подхваща действия, които демонстрират подготовка за спиране и бойкот, настояват организациите.

Дни по-рано Нидерландия разгласи, че ще експулсира неразкрит брой съветски дипломати , защото упрекна Русия, че непрестанно притегля шпиони под дипломатическо прикритие. Освен това Русия ще би трябвало да затвори комерсиалната си задача в Амстердам.

Нидерландия пък затваря консулство си в Санкт Петербург.
 Нидерландия експулсира съветски дипломати и закрива посланичество в Санкт Петербург
Нидерландия експулсира съветски дипломати и закрива посланичество в Санкт Петербург

поради непрекъснатите опити на Русия да внедри шпиони в дипломатическите среди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР